- Beskrivelse
-
Detaljer
MUNGBØNNER til spiring 700g ØKO
Økologiske mungbønner til spiring giver lækre spirer, som smager af friske ærter med et strejf af icebergsalat. Det klæder enhver salat eller sandwich.
I mungbønner er der lektiner, og derfor skal de normalt lægges i blød, og vandet derfra kasseres. Spirerne har dog ikke samme behov, da der under spiringen aktiveres enzymer for at nedbryde stivelse, forrådsproteiner og proteinholdige antiernæringsmæssige faktorer.
Nedbrydelsen af forrådsproteiner er nødvendig for at danne peptider og aminosyrer for at stimulere frøet og plantens vækst. Proteinholdige antiernæringsmæssige faktorer som f.eks. lektin er til stede i frøene for at beskytte dem mod rovdyr.
Men gennem spiringen nedbrydes de af enzymerne, hvorfor der ikke længere er behov for samme håndtering som almindelige mungbønner. Med andre ord skal mungbønner til spiring altså derfor ikke lægges i blød af den grund.
De skal dog stadig lægges i blød.
Fremgangsmåde:
1. Læg frøene i blød i 10-12 timer. Husk at skifte vand undervejs.
2. Kom frøene i en spirebeholder og fordel dem jævnt.
3. Skyl med frisk køligt vand to til tre gange dagligt under hele væksten.
4. På grund af lektiner i bønner skal bønnerne vokse i minimum fire dage eller til, de har sat en lille spire på 1 cm. Afhængigt af sorten tager det op til otte dage til, det første blad folder sig ud.- økologisk
- Yderligere informationer
-
Yderligere informationer
Brand GEO Ingredienser Mungbønner* (Phaseolus Mungo) Pligt tekst Nej Næringsdeklaration Nej Energi Nej Fedt - - heraf mættede fedtsyrer - Kulhydrat - - heraf sukkerarter - Kostfibre - Protein - Salt - Kan indeholde spor af Nej Næringsindhold Nej - Bedømmelser
-
Indsend din bedømmelse
- Praktisk info
-
Hvis du har fundet varen billigere et andet sted, så matcher vi prisen og giver dig 5% yderligere rabat, hvis vores betingelser er opfyldt. OBS! Anmodning af prismatch gælder ved maksimum 5 stk. Læs betingelserne for prismatch her.
Ekspertens anbefalinger
Katrine, Well.dk