WELL DAYS: Spar min. 20% - SE TILBUD

Shampoo og balsam

Er du på jagt efter den perfekte shampoo og balsam til dit hår? Her finder du et hav af forskellige shampooer og balsammer, der sørger for, at dit hår efterlades rent, sundt og velplejet. Om dit hår trænger til fylde, farvebeskyttelse, genopbygning eller ekstra fugt, har vi uden tvivl en shampoo og balsam, der matcher dit behov.

1 til 36 af 1999

Side

af 56

Side

af 56

Vælg den rigtige shampoo og balsam

Når du leder efter den perfekte shampoo og balsam til dit hår, er der forskellige ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du overveje din hårtype, samt hvad du ønsker, shampooen eller balsammen skal give dit hår. Shampooer og balsammer er oftest rettet mod enten en hårtype eller et hårbehov. Ved hårtyper fokuserer shampooen og balsammen på, om det er til fint, kraftigt, tyndt, tykt, skadet, kruset, tørt, normalt eller farvebehandlet hår. Ved hårbehov ligger kernefokusset på, om shampooen og balsammen tilfører f.eks. glans, fugt, volumen, farvebeskyttelse, genopbygning, dybderensning eller modvirker skæl, overproduktion af olie samt andre hovedbundsproblemer.

Typer af shampoo og balsam

Der findes mange forskellige shampooer og balsammer til forskellige behov. Blandt shampooerne er nogle af de mest populære kategorier tørshampoo, skælshampoo, farvebevarende shampooer, dybderensende shampoo, silver shampoo og volume shampoo. Tørshampoo dækker over forskellige former for tørshampooer, der alle genopfrisker håret imellem hårvaske. Tørshampooer kan findes i et væld af skønne duftvarianter eller med farvepigmenter til bestemte hårfarver. En skælshampoo kan enten være til forebyggelse eller fjernelse af skæl i hovedbunden. Derudover kan shampooen være målrettet fedtede skæl eller tørre skæl - som nogle gange kan forveksles med en tør hovedbund.


Farvebeskyttende shampooer sikrer, at hårfarven i farvebehandlet hår bevares intens og glansfuld i længst mulig tid. I kategorien dybderensende shampooer finder man ekstra afrensende shampooer, der enten kan anvendes på daglig eller ugentlig basis. Silver shampooer er shampooer med blåt farvepigment, der effektivt neutraliserer gullige undertoner i blondt hår. Silvershampooer fås både til kvinder og mænd samt til gråt, hvidt eller blondt hår. Sidst men ikke mindst giver volume shampooer masser af fylde og volumen til håret. De volumengivende shampooer findes til både fint og normalt hår.

De fleste balsammer tilfører masser af fugt og næring til håret samt har en blødgørende effekt, der efterlader håret medgørligt samt nemt at rede ud. Derudover kan balsammer deles ind i almindelig balsam eller leave-in conditioner. En leave in balsam, også kaldet en spraybalsam, påføres i det håndklædetørre hår for at tilføre ekstra pleje til håret efter hårvasken. En leave-in balsam skal ikke skylles ud efterfølgende. Derudover kan balsammer deles ind i, om de tilfører fugt, glans, volumen, genopbygning, modvirker skæl eller har anti-frizz effekt.

Gode råd om shampoo og balsam

• Jo mere du vasker dit hår, jo mere fedt vil håret producere. Nøjes gerne med at vaske dit hår 1-3 gange ugentligt, da hver hårvask slider på hårstråene. Føler du, at dit hår bliver så fedtet, at du ikke kan nøjes med dette, er det en god idé at gøre det alligevel og så anvende en tørshampoo, til håret har vænnet sig til de færre hårvaske.

• Når du anvender en tørshampoo, er det vigtigt, at du løfter det øverste hår og sprayer direkte ind i håret. Sprayer du oven på håret, kan nogle tørshampooer efterlade hvide produktrester i din hårstyling, der dog let kan redes væk med en kam efterfølgende.

• Anvend gerne en dybderensen shampoo ugentligt for at rense din hovedbund helt fri for produktrester, olier og andre urenheder.

• For et optimalt resultat af din hårvask anvendes den dybderensende shampoo som shampoo nr.1, hvorefter din sædvanelige shampoo påføres som shampoo nr.2. På denne måde kan din hovedbund og dit hår bedre tage i mod fugten/glansen/genopbygningen fra din hverdagsshampoo.

• Har du skæl i hovedbunden, er det vigtigt, at du afgør, om skællene er fedtede eller tørre for at kunne vælge den rigtige shampoo og balsam. Fedtede skæl er dem, der ofte klistrer fast i hovedbunden, imens tørre skæl er dem, der drysser ned i håret samt på tøjet.

• Har du meget fint eller tyndt hår, er det en god idé at vælge en letvægts balsam, der ikke virker tyngende på håret. Sørg derfor også for kun at fordele balsammen i hårets længder og ikke hovedbunden.

• Anvender du en hårkur sammen med din balsam, er det vigtigt at du afslutter med at påføre balsammen i håret. Balsammen har en sur pH-værdi, der gør, at den går ind i håret og forsegler/lukker hårstråene, så håret efterlades smidigt og modstandsdygtigt.

GØR SOM 60.000 ANDRE!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder, inspiration og gode tilbud direkte i din indbakke

Ved tilmelding giver du accept til, at vi må sende dig info om tilbud, gaver og nyheder fra vores sortiment pr. email. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Vi behandler dine oplysninger i henhold til vores persondatapolitik