SOMMERKLAR: Spar op til 50% - SE TILBUD

Hårfarve og tilbehør

Ønsker du en ny hårfarve, eller skal den du har nu blot friskes op? Her finder du alle typer af hårfarve, som skyllefarve, henne farve, semi-permenente toningsfarver samt permanente. Hvis du skal trække hårfarven ud af håret, har vi også produkter der kan klare det.

1 til 36 af 485

Side

af 14

Side

af 14

Vælg den rigtige hårfarve

Når du er på udkig efter en ny hårfarve, er der nogle væsentlige faktorer, du skal være opmærksom på. Først og fremmest er der selvfølgelig farven.

Hårfarver vil oftest være forsynet med et eller to tal i navnet, der angiver henholdsvis primærfarven og refleksfarven. Er der kun ét tal i farvekoden, vil der typisk være tale om en naturlig hårfarve uden refleksfarve. Det første tal går oftest fra 1 til 10 og angiver, om der er tale om en lys eller mørk farve. Om det er en rød eller violet (varm eller kold) farve, vil fremgå af det andet tal.

Typer af hårfarve

Hårfarve kan groft inddeles i 5 overkategorier, hvor hver kategori siger noget om, dels hvor hårdt håret bliver belastet ved en hårfarvning og dels, hvor længe farven holder.

De allermildeste hårfarver er wash-out hårfarverne. De er typisk i pulver eller sprayform og holder kun indtil næste hårvask. Denne type hårfarve har dog også en tendens til godt at kunne smitte af på tøj og møbler, så hvis du vil have samme hårfarve i længere tid, bør du overveje en mere permanent farvetype.


Skal hårfarven holde lidt længere, kan du bruge skyllefarver/toningsfarver. Med skyllefarve holder hårfarven til flere vaske, men der er stadig tale om en farvetype, hvor farvepigmenterne lægger sig uden på håret, så farvningen ikke slider på håret. Skyllefarver er desuden meget anvendelige til at holde hårfarven ved lige mellem farvninger med mere permanente farvetyper for at mindske sliddet på hårstråene.

Ønsker du en mere permanent ændring i din hårfarve, bør du bruge en semi-permanent hårfarve. Denne type hårfarve virker ved, at hårstråene åbnes, og farvepigmenterne trænger ind i håret. Det betyder, at farven bliver langt mere resistent, men også at håret vil blive slidt en lille smule af farvningen. Afhængigt af mærket, farven og intensiteten vil en semipermanent hårfarve typisk holde et sted mellem 4-8 uger.

Endelig er der permanente hårfarver - også kendt som frisørfarver. Denne farvetype giver håret en permanent ændring i farven, hvilket vil sige, at farven skal gro ud. Denne type hårfarve er den, der slider mest på håret, men til gengæld behøver man kun farve håret én gang. Den samlede slidtage kan derfor sagtens være mindre end ved gentagne farvninger med semipermanente hårfarver.

Gode råd om hårfarve

• Som udgangspunkt bør man undgå at farve håret mere end 2 farvetoner lysere eller mørkere fra sit naturlige hår, da dette vil give det bedste resultat i forhold til din huds teint.

• Skal du farve gråt hår, så har vi selvfølgelig også grå hårfarve? Så sørg for at hårfarven har en tilstrækkelig gråhårsdækning. Du kan få hårfarver med op til 100% gråhårsdækning, men ikke alle farver er mulige at lave, så de dækker grå hår fuldstændigt.

• Husk at pleje håret rigtigt efter farvningen. Brug en farveshampoo, balsam og hårkur. Dette vil få hårfarven til at bevare sin intensitet længere, og holde dine hårstrå sunde.

• Er du tilfreds med din naturlige hårfarve, men ønsker mere glansfuldt hår? Så overvej at farve håret i samme farve som din naturlige. De fleste hårfarver giver en mere glansfuld farve end din naturlige farve.

GØR SOM 60.000 ANDRE!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder, inspiration og gode tilbud direkte i din indbakke

Ved tilmelding giver du accept til, at vi må sende dig info om tilbud, gaver og nyheder fra vores sortiment pr. email. Du kan til enhver tid trække samtykket tilbage. Vi behandler dine oplysninger i henhold til vores persondatapolitik